Sunday, April 22, 2012

My Passion

Biasanya, apabila pelajar-pelajar Malaysia, terutamanya yang sudah berkerjaya, menyambung pelajaran di Oversea, bukan sekadar membawa pulang segulung skrol, tetapi juga ramai yang membawa balik bersama sebuah kereta, tak kira la merc atau BMW...

Almaklum la, bukan senang nak duduk di oversea lebih daripada 9 bulan seperti yang disyaratkan oleh MITI, maka kesempatan yang mungkin sekali seumur hidup itu digunakan sepenuhnya untuk membawa kereta idaman yang memang diluar kemampuan jika hendak dibeli di Malaysia...

Bagaimana pun, saya lain...saya memang tak berminat dengan kereta...bagi saya apa jenama pun ok...janji selesa...setakat ini, dah hampir 12 tahun saya bekerja, hanya sebuah kereta yang saya pakai, WAJA...itu pun dah dijual sebab menyambung pelajaran...sekarang masih tidak bekereta sbb tengah tercari-cari yang sesuai untuk keluarga yang tengah membesar...isteri pun pakai kancil buruk@second hand sahaja yang dibeli cash dulu-dulu-dulu...

Tapi itu tidak bermaksud saya tidak mempergunakan AP yang diberi oleh MITI sekali seumur hidup...apa yang saya bawa balik....semestinya bukan kereta....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

6 comments:

Daddy Ziyyad said...

Nice bike! Berapa AUD ni?

Affieza said...

Lain dari yg lain ni...hehe

nazli said...

Daddy Ziyyad...close to AUD14k...but still cheap compare to Malaysian Price...

nazli said...

Affieza, banyak dah model ni kat Msia...bukti orang msia dah kaya-raya...

Syah said...

Cantik la muto Dr ni!!!

Bile bole saya pinjam???

DrSinga said...

wuuuhuuuuuuuuuu!!!!!
terbaek Bro!!